pittenzak voeten

Pittenzak voeten

De zoektocht naar een pittenzak voor je voeten

Ben je op zoek naar een pittenzak voor je voeten? Als je regelmatig koude voeten hebt, doe je er goed aan om een pittenzak te kopen. De pittenzak dien je allereerst op te warmen in de magnetron. Vervolgens kun je je voeten verwarmen met het product. De zoektocht naar een geschikte pittenzak wordt gekenmerkt door pieken en dalen, vallen en opstaan en steeds maar weer opnieuw beginnen. Het aanbod is bij vlagen overweldigend. Als je door de bomen het bos niet meer ziet, doe je er goed aan om verder te lezen; in deze blog staat de vraag centraal hoe je nooit meer last kunt krijgen van koude voeten. Nieuwsgierig geworden? Lees met een gerust hart verder voor meer informatie over dit onderwerp. Dan zul je ontdekken hoe je ervoor zorgt dat koude voeten definitief verleden tijd zijn.

Heerlijk aan je voeten

Een pittenzak is heerlijk aan je voeten. Zoals reeds kort aangestipt, zijn pittenzakken heel eenvoudig en snel te verwarmen in de magnetron. Dit hoeft maar een paar minuten te duren. Vervolgens geven pittenzakken urenlang warmte af. Jouw voeten zullen nooit meer koud zijn als je een pittenzak voor je voeten koopt. Pittenzakken zijn meestal gevuld met lijnzaad, maar koolzaad wordt steeds gebruikelijker. De warmte wordt eerlijk verdeeld over de pittenzak. Zowel lijn-als koolzaad isoleert warmte. De warmte wordt dus lekker lang vastgehouden. Dat is wel zo prettig als je ‘s avonds op de bank zit met een pittenzak bij je voeten.

Verbeter je bloedcirculatie met een pittenzak

Een pittenzak is goed voor je bloedcirculatie. Jouw voeten zijn nog nooit zo warm geweest! Als je last hebt van pijnlijke spieren, kun je een pittenzak gebruiken om jouw spieren te laten ontspannen; deze vorm van warmte therapie wordt ook door fysiotherapeuten aangeraden. Voor je het weet heb je geen last meer van pijnlijke spieren. De warmte zorgt ervoor dat jouw spieren eindelijk kunnen relaxen. Het is alsof je je spieren een warm bad gunt. Ook in de zomer kan een pittenzak van pas komen. Bijvoorbeeld als je last hebt van opgezwollen voeten. De mogelijkheden zijn eindeloos als je een pittenzak koopt!

Pittenzak als medicijn

Je kunt een pittenzak als medicijn gebruiken tegen verschillende kwalen. Als je last hebt van buikpijn, kun je de warmte van de pittenzak gebruiken om je buikpijn te laten afnemen. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld pijn tijdens de menstruatie. Niet alleen de voeten kunnen dus profiteren van een pittenzak, maar ook je spieren, gewrichten en andere lichaamsdelen. Baby’s die slechts moeizaam in slaap komen, worden vaak rustig van pittenzakken. Je kunt een pittenzak ook als kruik gebruiken. Bijvoorbeeld in bed. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden. De multifunctionaliteit van een pittenzak is onovertroffen.

De geschiedenis van de pittenzak

Pittenzakken worden al decennia lang gebruikt door de mens. Over het antwoord op de vraag waar de wortels liggen van deze handige uitvinding, zijn de meningen de verdeeld. Sommige mensen beweren dat pittenzakken uit Zwitserland komen. Fabrieken gooiden kersenpitten weg. Iemand kwam op het idee om van dit afval een kussen te maken, omdat het overdag erg koud kon zijn in de fabriekshal. Als dat zo is, moeten we deze buitengewoon inventieve werknemer van een Zwitserse fabriek eeuwig dankbaar zijn. Zonder hem hadden we dan geen pittenzakken gehad. Andere mensen zijn van mening dat pittenzakken al in de middeleeuwen werden gebruikt. Pittenzakken zijn hoe dan ook een bijzonder handige uitvinding.

Mooi en gezondMooi en gezond

Pittenzakken met tarwe

Op de markt zijn ook pittenzakken met tarwe verkrijgbaar. Tarwe is al erg vochtig van zichzelf. Zo voorkom je dat de pittenzak te droog wordt. Maar je kunt ook denken aan materialen als graan en rijst. De mogelijkheden zijn zeer divers. Pittenzakken worden met verschillende materialen gevuld. Weet jij al welk materiaal jouw voorkeur heeft? Elk materiaal heeft andere voor-en nadelen. De structuur van het materiaal heeft grote gevolgen voor het functioneren van de pittenzak, dus het is belangrijk om de aankoop van dit product tot in de puntjes voor te bereiden.

Verwen je voeten met een pittenzak

Je voeten ‘s avonds of overdag verwennen met een pittenzak is niet alleen heerlijk ontspannend, maar ook nog eens functioneel. Voor je het weet kun je – bij wijze van spreken – de Elfstedentocht schaatsen, de marathon lopen en elke ochtend fluitend naar je werk wandelen. Pijnlijke voeten zijn definitief verleden tijd. Als je last hebt van vermoeide voeten, kun je de spieren in je voeten laten ontspannen met deze warmtebron. Warmtetherapie is een uitstekende manier om vermoeide spieren te laten ontspannen. Je hebt al in enkele ogenblikken resultaat. Gun jij je voeten zo nu en dan de broodnodige rust die ze verdienen?

Je voeten verzachten

Je voeten zullen vanzelf zachter worden als je een pittenzak gebruikt om ze op te warmen. Je kunt een pittenzak ‘s avonds op de bank gebruiken als je televisie gaat kijken, maar bijvoorbeeld ook in bed. Als je moeilijk in slaap komt, kan een pittenzak helpen om je geest te verzetten. Je lichaam en geest staan nauw met elkaar in verband. Een pittenzak zorgt voor een overdaad aan warmte die niet alleen je lichaam, maar ook je geest ontspant. Voor je het weet ben je in slaap gevallen.

De voordelen van een pittenzak voor je voeten

Dit zijn de voordelen van een pittenzak:

▪ heerlijk aan je voeten;
▪ makkelijk te gebruiken;
▪ goed voor je bloedcirculatie;
▪ heerlijk ontspannend;
▪ je voeten worden zachter.

Pittenzakken worden ook wel aangeraden door fysiotherapeuten. Al deze voordelen kun je in je achterhoofd houden als je door eindeloze lijsten met de mooiste pittenzakken scrolt.

Mooi en gezondMooi en gezond
Meer BLOGS
pittenzak XL

Pittenzak XL

De voordelen van een pittenzak XL Een pittenzak XL heeft verschillende voordelen. Daar kun je als welwillende consument dankbaar gebruik van maken door het product

Lees verder »