Pittenzak rug

Pittenzak rug

Op zoek naar een pittenzak voor je rug?

Ben je op zoek naar een pittenzak voor je rug? Steeds meer mensen kiezen voor een pittenzak in plaats van een waterkruik. De warmte wordt langzaam doorgegeven door het kussen totdat het uiteindelijk je rug bereikt. De warmte van een pittenzak kan helpen om je spieren (eindelijk) te laten ontspannen. Als de spieren in je rug ontspannen, ben je ook sneller van je klachten af. Zodoende kan een pittenzak voor je rug kopen een verstandige keuze zijn. Een pittenzak helpt immers ook tegen buikpijn, stijve gewrichten en soortgelijke klachten. Meer weten? Lees verder om alles te weten te komen over een pittenzak kopen voor je rug. Er valt namelijk meer dan genoeg te vertellen over dit belangrijke en soms noodzakelijke onderwerp.

Hoe verwarm je een pittenzak voor je rug?

Een pittenzak verwarm je in de magnetron. Maak je de pittenzak allereerst vochtig met water? Je kunt ook een beker met water in de magnetron plaatsen. Zo voorkom je dat de pittenzak uitdroogt. Vervolgens kun je de pittenzak in de magnetron plaatsen. Bij 700 watt moet je denken aan een opwarmtijd van een minuut. Voor je het weet heb je een verwarmde pittenzak die klaar is voor gebruik. Kruip je weg onder een dekentje met de pittenzak? Hopelijk verdwijnen jouw rugklachten als sneeuw voor de zon! Je kunt uit verschillende soorten en maten kiezen. Daarnaast heb je de keuze uit verscheidene kleuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een blauwe pittenzak voor je rug?

Hoe helpt een pittenzak tegen rugpijn?

Als je last hebt van rugpijn, kan een pittenzak helpen omdat jouw spieren ontspannen als ze in aanraking komen met een warmtebron. Het is daarbij belangrijk dat de vorm van de pittenzak op een flexibele manier aansluit op jouw rug. Hier dien je rekening mee te houden als je op zoek gaat naar een pittenzak voor je rug. Anders moet je de pittenzak voortdurend verplaatsen terwijl je met het product op de bank ligt. Gelukkig houden ontwikkelaars en producenten van pittenzakken hier rekening mee. De flexibiliteit van pittenzakken is enorm. Heb je last van de bovenkant van je rug of de onderkant? Een pittenzak is een goed alternatief voor een waterkruik.

Verlicht de pijn met een pittenzak

De pijn zal niet meteen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Allereerst zul je merken dat de pijn minder hevig wordt als je een pittenzak voor je rug gebruikt. De bloedsomloop wordt gestimuleerd. Zuurstof reist vrijelijk naar je rugspieren. Het gevolg? De rugspieren kunnen eindelijk gas terugnemen. Een ontsteking wordt verlicht. Bovendien wordt de rug minder stijf. Het is eigenlijk een soort van therapie. De rugpijn wordt stap voor stap minder hevig, maar verwacht niet van de een op andere dag van alle pijn af te zijn.

De warmte van een pittenzak

De warmte van een pittenzak komt op een natuurlijke manier tot stand. De pitten zijn namelijk al erg vochtig van zichzelf. Wat dat betreft is een pittenzak een betere (lees: natuurlijke) keuze dan bijvoorbeeld een elektrische warmtebron. Het nadeel van een kruik is dat het warmte in zich opneemt van jouw lichaam. Bovendien kan een kruik gaan lekken. Er zijn dan ook veel voordelen verbonden aan het kopen van een pittenzak. Je zult in ieder geval geen last krijgen van een droge huid als je een pittenzak voor je rug gebruikt. Maar daarmee is nog niet alles gezegd over het verhelpen van rugpijn.

Mooi en gezondMooi en gezond

Hoe kun je rugpijn voorkomen?

Voorkomen is beter dan genezen. Niet iedereen tilt zware voorwerpen op de goede manier op. Kijk anders eens een tutorial op YouTube. Dan zul je al snel zien hoe je zware voorwerpen op een verantwoorde manier optilt. Als je dit op een verkeerde manier doet, wordt de kans op rugklachten aanzienlijk groter. Voorkom rugklachten door zware voorwerpen op de goede manier op te tillen. Je doet er ook goed aan om een goede bureaustoel te kopen. Zeker als je veel achter de computer zit voor je werk. Als je rug op een goede manier ondersteund wordt door je bureaustoel, zul je minder snel last krijgen van rugklachten.

Nog meer manieren om rugpijn te voorkomen

Rugpijn kun je op nog veel meer manieren voorkomen. Als je regelmatig beweegt, blijven je gewrichten soepel; de kans op rugklachten wordt aanzienlijk kleiner. Bovendien worden je spieren dan sterker. Ze kunnen dan ook meer aan. Sport je genoeg? Niet alleen sporten is belangrijk. Ontspannen is minstens net zo belangrijk. Zo houd je je geest scherp en geef je je creativiteit de vrije ruimte. Als je last hebt van stress, krijg je een gespannen lichaamshouding. Dat vergroot de kans op rugklachten. Jouw spieren kunnen ontspannen als nooit tevoren met een pittenzak voor je rug. Uiteindelijk zullen jouw rugklachten zo goed als verdwenen zijn. Ook een massage kan helpen om rugklachten te verminderen.

Kenmerken van een pittenzak voor je rug

Een pittenzak is opgedeeld in rechthoeken. De rechthoeken zijn thermische blokken die bedoeld zijn voor de wervelkolom van je rug. De grootte van pittenzakken verschilt van model tot model. Welke grootte heeft jouw voorkeur? De flexibiliteit van pittenzakken zorgt ervoor dat de vorm zich aanpast aan de vorm van jouw rug. De hoes is afneembaar. Je kunt de hoes dus zo vaak wassen als je maar wilt. De warmte wordt op een gelijkmatige manier verdeeld over de pittenzak. Je rug ondersteunen met een pittenzak behoort tot de mogelijkheden. De pittenzak zal dan niet op de grond vallen.

Het materiaal

Pittenzakken worden meestal van katoen gemaakt. Dat zorgt voor een natuurlijke manier om jouw spieren te laten ontspannen. Vaak kun je pittenzakken op talloze manieren personaliseren. Zo kun je de band aanpassen aan de hand van jouw gevoel voor esthetiek. Een warmtebron gebruiken om rugklachten te verhelpen is niet nieuw. Ziekenhuizen hebben deze methode in grote getallen omarmd. Onder meer hernies, menstruatiepijnen en spanningspijnen kunnen verholpen worden met deze vorm van therapie. De mogelijkheden zijn ongekend. Pittenzakken zijn welhaast een wondermiddel te noemen!

De voordelen van een pittenzak voor je rug

Dit zijn de voordelen van een pittenzak voor je rug:

▪ werkt ontspannend voor je spieren;
▪ verhelpt hernies, menstruatiepijnen en spanningspijnen;
▪ past zich aan aan de vorm van je rug;
▪ verlicht de pijn;
▪ de pitten zijn vochtig van zichzelf.

Er zijn dus meer dan genoeg redenen te bedenken om een pittenzak te kopen. Zoals gezegd is voorkomen beter dan genezen. Als je regelmatig sport, zul je minder snel last krijgen van rugklachten.

Mooi en gezondMooi en gezond
Meer BLOGS
pittenzak XL

Pittenzak XL

De voordelen van een pittenzak XL Een pittenzak XL heeft verschillende voordelen. Daar kun je als welwillende consument dankbaar gebruik van maken door het product

Lees verder »