Pittenzak baby

Pittenzak voor je baby

Je kent het wel, de dagen en nachten dat je baby maar blijft huilen omdat hij krampjes heeft. Het is vaak erg frustrerend voor ouders om je baby zo te zien. Je voelt je machteloos en wilt graag wat doen om de krampjes te verminderen. De pittenzak voor je baby is de ideale oplossing.

Krampjes bij je baby ontstaan door een onbalans in het maagdarmstelsel. Een kindje moet alles leren: slapen en poepen, maar ook eten en eten verteren. Krampjes beginnen ongeveer wanneer baby’s 2 tot 3 weken oud zijn. Baby’s van 6 weken hebben hier over het algemeen het meeste last van. Maar wees gerust, krampjes duren niet voor eeuwig, ze gaan uiteindelijk altijd over. Meestal stoppen de darmkrampjes na 8 à 12 weken. Als je twijfelt of het wel echt krampjes zijn, neem dan contact op met een specialist om dit te onderzoeken. 

Wanneer een baby krampjes heeft zijn er gelukkig hulpmiddelen om de pijn te verhelpen of tenminste te verlichten. Eén daarvan is de pittenzak. De hittepit biedt een zachte warmtebron voor je baby. Door deze pittenzak op de buik van je baby te leggen ontspant je baby en hierdoor verzacht het de krampjes en trekt de pijn mogelijk weg. 

Een goede optie is ook om je baby in geval van krampjes in een draagzak te doen, zo komt je baby lekker tegen je aan te liggen. Huid op huid contact houden de meeste baby’s van en hierdoor voelen ze zich veilig en geborgen. Ook in de draagzak kan je de pittenzak op de buik van het kindje leggen voor extra warmte en ontspanning. Zo zijn er hele leuke knuffel pittenzakken voor kinderen en baby’s.

Wat is een pittenzak voor een baby?

Een pittenzak is een stoffen zakje gevuld met pitjes, tarwe of een ander soortgelijk materiaal. De pittenzak op onze website is gevuld met kersenpitten. Dit materiaal neemt warmte goed op maar geeft ook warmte af. Een kruik is in dit geval niet altijd de oplossing omdat die vaak te warm is op de gevoelige huid van je baby. 

Deze kersenpitzak voor je baby is gemaakt van katoen. Er zijn ook merken die andere materialen gebruiken, maar katoen is een veelvoorkomende keuze. Dit is niet alleen een goed materiaal om de hitte te geleiden. Het is ook comfortabel op de huid wanneer je de hittepit gebruikt om pijn te verlichten. Nog een voordeel van het kersenpitkussen is dat het materiaal lang verwarmd blijft. Een pittenzak blijft vaak ook nog langer warm dan een waterkruik. 

Baby pittenzak kopen

Zelf een pittenzak aanschaffen brengt veel voordelen met zich mee. Een pittenzak of hittepit kan helpen bij allerlei klachten bij baby’s, kinderen en ook zeker voor volwassen. Een pittenzak is dus ideaal voor het hele gezin en de must have om in huis te hebben. Je kunt de pittenzak gemakkelijk opwarmen in de magnetron of oven. Maar het is ook mogelijk om de pittenzak juist te gebruiken voor verkoeling bij bijvoorbeeld brandwonden, koorts, hoofdpijn of een bult op het hoofd. Leg hiervoor de pittenzak in de vriezer. Kortom: de hittepit is multi-inzetbaar en de ideale uitkomst in veelvoorkomende gezinssituaties.

De hittepit is een verantwoord product dat je telkens opnieuw kunt gebruiken. Het vervangt de kruik en het kompres. Het is ook een goede keuze voor je portemonnee en het milieu. Wil je de energierekening laag houden? In plaats van de verwarming hoger zetten op koude dagen, kun je ook de hittepit verwarmen. Zo heb je altijd je eigen warmtebron dichtbij je waar nauwelijks energie voor nodig is. Goed voor je portemonnee en de planeet.

De pittenzak voor baby’s is dus handig in gebruik, betaalbaar en effectief. Hoe fijn is het als je kindje weer rustig kan slapen. Maar ook is de pittenzak ideaal voor alle mama’s tijdens de borstvoedingsperiode. Warmte ontspant en vergemakkelijkt de flow van de borstvoeding. Kortom de hittepit is onmisbaar in de huishoudens van bewuste gezinnen welke op een natuurlijke, simpele manier omgaan met alledaagse veelvoorkomende situaties.

Geschiedenis van de pittenzak

Het gebruik van pittenzakken tegen klachten en kou is een heel oud gebruik. Er wordt in de geschiedenis van de hittepit vaak gesproken van een Zwitserse likeurfabriek, als is het niet zeker dat het verhaal van de pittenzak daar is begonnen. Daar werden pitten van vruchten als afval weggegooid op de fabrieksvloer. Arbeiders raapten deze pitten op en vulden kussens ermee. 

Het zou zomaar kunnen dat de eerste pittenzak nog een stuk ouder is. Bij opgravingen in een middeleeuwse ruïne in Duitsland zijn resten gevonden van soortgelijke zakken van stof gevuld met pitten van vruchten. Dat wil zeggen dat de eerste hittepit meer dan 1000 jaar oud is.

Hoe gebruik je de pittenzak voor je baby?

Allereerst is het goed om de pittenzak licht te bevochtigen wanneer je deze gaat opwarmen. Dat kun je doen met een natte doek, maar nog handiger is om een plantenspuit te gebruiken. Door dit te doen voor het opwarmen (of het afkoelen) van de zak, blijft deze langer op de gewenste temperatuur. Hierna kun je de hittepit in de magnetron leggen. Vaak is enkele seconden tot een minuut voldoende, maar ook dit verschilt per hittepit. 

In de magnetron, maximaal 1 minuut op max. 600 Watt, indien te warm is het Wattage verlagen naar 500. Let op: haal het metalen rooster uit de magnetron, als deze erin zit. Dit om schroeiplekken te voorkomen. Check eerst de warmte goed voor gebruik.

Heb je geen magnetron? Afhankelijk van de grootte en het materiaal kun je de pittenzakken ook in de oven verwarmen. Vaak heeft het materiaal dan iets langer nodig om op te warmen, maar blijft het wel langer op temperatuur en wanneer je de pittenzak wilt gebruiken ter verkoeling, dan kun je deze in de vriezer leggen.

De koelkast is ook mogelijk, maar echt volledig gekoeld zal het materiaal daar waarschijnlijk niet van worden. Leg de hittepit tenminste een kwartier in de vriezer of laat hem liggen, want het materiaal kan er niet door beschadigen.

Pittenzak voor een baby kopen

Ben je benieuwd of de pittenzak jouw leven ook aangenamer kan maken? Bestel je eigen hittepit en ervaar het zelf. Spierpijn, kramp en koude voeten zijn voorgoed verleden tijd! Een pittenzak kopen doe je op www.pittenzakje.nl

Meer BLOGS