pittenkussen nek

Pittenkussen nek: de voordelen

Waarom een pittenzak voor je nek van meerwaarde kan zijn

Grote kans dat je ze wel eens in de winkel hebt zien liggen: een pittenzak lijkt misschien op het eerste oog niet zo waardevol, maar het product biedt vele voordelen. Zo kan een pittenzak voor je nek helpen tegen pijn, spanning in de nek en schouders en geeft het ook nog eens een prettig en warm gevoel. Een pittenzak voor de nek is daarnaast ook ideaal om te helpen ontspannen na een lange dag.

Bij Pittenzakje.nl bieden we de beste kwaliteit pittenzakken voor je nek. Wij bieden verschillende pittenzakken voor verschillende situaties aan. Wanneer je een pittenzak voor je nek wilt kopen ben je bij ons aan het juiste adres! 

Wat is een pittenzak voor je nek?

Een pittenzak is een zak gevuld met korrelig materiaal. Veel voorkomende vullingen zijn kersenpitten, graan of rijst. Deze pittenzak kan opgewarmd worden in de magnetron waardoor die heerlijk warm wordt. De vulling van de pittenzakken werkt isolerend waardoor de warmte erg lang aanhoudt. Hierdoor geniet je extra lang van de heerlijke warmte die de pittenzak afgeeft. De pittenzak voor de nek is langwerpig en hierdoor ideaal om in je nek te leggen. Het kan een vervanging van een nekkussentje zijn, maar dan met veel meer functionaliteiten. Door de opbouw van de pittenzak is het een erg flexibel kussen die je geheel naar eigen wens kan plaatsen.

Voordelen van de pittenzak voor je nek

Een pittenzak voor je nek biedt veel voordelen. Zo is het product goed voor:

  • Het verminderen van pijn: De pittenzak is ideaal tegen nekpijn of nekklachten. De pittenzak vermindert de klachten van een gespannen nek en zorgt ervoor dat de spieren ontspannen;
  • De pittenzak wordt ook vaak gebruikt bij blessure, bijvoorbeeld bij ontstekingen, verstuikingen en dergelijke sportblessures. In dit geval raden we je aan de pittenzak als koud kompres te gebruiken;
  • Ook helpt de pittenzak ontspannen na een lange dag: leg de verwarmde pittenzak in je nek en je zult al snel merken dat de warme door je lijf stroomt en je spieren ontspannen. 
  • Ook is de pittenzak voor je nek ideaal voor het opwarmen van je lichaam tijdens de koude winterdagen;
  • Een normale pittenzak kan ook helpen tegen menstruatiepijn, krampen bij kinderen of ziektes zoals verkoudheid en griep. Bekijk ons gehele assortiment.

Werking van een pittenzak

Wanneer je de verwarmde pittenzak in je nek legt, zullen de spieren ontspannen. De warmte zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten uitzetten. Hierdoor stroomt het bloed beter door. Door het sneller stromen van het bloed worden de afvalstoffen van de spieren ook sneller en beter afgevoerd. Daardoor zullen de spieren zich sneller herstellen. Ook kunnen de voedingsstoffen door de snellere bloedcirculatie vlotter bij de pijnlijke spier komen. De pittenzak werkt dus ideaal tegen overbelaste spieren of verkrampte spieren in je nek en schouders door bijvoorbeeld het hebben van stress. 

Wanneer de pittenzak als koud kompres gebruikt heeft hij een andere werking. De koude pittenzak voor je nek vermindert juist de bloedsomloop op de plek van plaatsing. Hierdoor neemt de zwelling en pijn van de blessure af. Een gekoelde pittenzak kan ook zorgen voor verlichting van migraine of hoofdpijn. 

Gebruik van de pittenzak voor je nek

Een pittenzak voor je nek kun je het beste opwarmen in de magnetron. Maak de pittenzak voor het plaatsen in de magnetron licht vochtig met je handen of een plantenspuit. Zo voorkom je dat de pitten uitdrogen. Plaats daarna de zak op een magnetronbestendig en schoon bord. Dat is de beste manier omdat de pittenzak anders kan beschadigen of voor schroeiplekken kan zorgen. 

Plaats hierna de pittenzak voor je nek in de magnetron en verwarm de zak geleidelijk. Per soort en grootte pittenzak zijn de tijden verschillend. Dit staat vermeld in de gebruiksaanwijzing bij de specifieke pittenzak. Het is belangrijk de gebruiksaanwijzing nauwkeurig te volgen en de zak tijdens het opwarmen goed in de gaten te houden, anders kan dit leiden tot beschadiging of het oververhitten van de pittenzak. 

Na het opwarmen kun je de pittenzak op je nek plaatsen. Na ongeveer een half uur is de warmte goed in de spieren doorgedrongen. Wel raden wij aan na het verwijderen van de pittenzak kleding te dragen die de nek nog even lekker warm houdt, zo koelen de spieren niet te snel af. 

Voor langdurig gebruik is het ook mogelijk de pittenzak te wassen. Leg de zak een half uurtje te weken in water. Hierdoor nemen de pitten het water op. Daarna kun je de pittenzak in de wasmachine doen. Was deze apart en vermijd wasmiddel en wasverzachter. Ook raden wij aan voor de zekerheid een waszakje te gebruiken. Zo worden de pitten opgevangen mocht de zak scheuren. Na het wassen kun je de pittenzak het beste op een handdoek te drogen leggen. Deze zal een deel van de nattigheid opnemen. Het is verder belangrijk de pittenzak voor je nek natuurlijk te laten drogen en te wachten tot deze helemaal gedroogd is voordat hij weer gebruikt wordt. 

Graag een pittenzak voor je nek nek kopen? Bekijk onze collectie op Pittenzakje.nl

Waarom een pittenzak een beter alternatief voor de kruik is

Er zijn meerdere verschillen tussen de waterkruik en de pittenzak. Zo is de pittenzak voor de nek soepeler en makkelijker in de nek te plaatsen. De zak vormt zich namelijk naar jouw zithouding. Daarnaast is de pittenzak een stuk veiliger dan de waterkruik. Bij het lekken van een waterkruik kunnen er brandwonden ontstaan. 

Wanneer er een pit uit het kussen valt is dit amper op de huid te merken. Ook is de pittenzak duurzamer. Bij de waterkruik wordt namelijk steeds gebruik gemaakt van water wat na het gebruik weer weggegooid wordt. Bij de pittenzak komt geen verspilling te pas. Wel is het bij een pittenzak nodig een magnetron te bezitten, dit is namelijk de beste manier de zak op te warmen. Eventueel kun je de pittenzak ook opwarmen in de oven of hem gedurende dag op de verwarming leggen.  

Een pittenzak voor de nek kopen

Een pittenzak voor je nek, of deze nu warm of koud wordt gebruikt, is onmisbaar in huis. Bij Pittenzakje.nl bieden wij een ruim assortiment aan pittenzakken, waaronder de beste pittenzakken speciaal voor je nek. Bekijk onze ruime collectie en over een paar dagen heb jij al je eigen pittenzak voor je nek in huis!

Mooi en gezondMooi en gezond
Meer BLOGS
pittenzak XL

Pittenzak XL

De voordelen van een pittenzak XL Een pittenzak XL heeft verschillende voordelen. Daar kun je als welwillende consument dankbaar gebruik van maken door het product

Lees verder »