lange pittenzak

Koop nu een lange pittenzak

Het fenomeen rondom pittenzakjes zal nooit gaan verdwijnen. Het gebruik van pittenzakken gaat al een verre tijd terug en is niet meer weg te denken. Het kan gebruikt worden door jong en oud. Tegenwoordig zijn ze erg populair en worden ze gebruikt als alternatief voor een warmwaterkruik. Daarnaast zijn er vele verschillende pittenzakjes, denk aan: lengtes, inhoud, gewicht en nog meer. Het ruime assortiment maakt het aanschaffen van een pittenzakje erg leuk! Met name de lange pittenzak is reuze in trek. 

Pittenzak, lange pittenzak en extra lange pittenzakken

Pittenzakken zijn multifunctioneel. De pittenzakjes kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden en worden soms ook hittepit genoemd. Die bijnaam komt door de hitte die de zak vasthoudt. De één ziet het als spel- of therapiemateriaal, maar de pittenzakjes kunnen ook gebruikt worden als een zogenaamde droge kruik. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten pittenzakjes. Denk aan een lange pittenzak, kleine pittenzak of juist een zwaardere pittenzak. Op pittenzakje.nl vind je voor elke situatie en elk budget een fijne pittenzak. 

Wat is een lange pittenzak?

Het is belangrijk om te weten wat een pittenzak is en wat de functionele kanten zijn van een pittenzak. Simpel gezegd: pittenzakken zijn zakken gevuld met pitten. Vaak zijn ze gevuld met kersenpitten of een ander soort korrelig materiaal. Dat kan zijn eventueel wat rijst, graan of cranberries. 

Doordat het kleine pitten zijn is het ideaal om de pittenzak te vormen naar de gewenste ligvorm. Hierdoor wordt de plek die behandeld wordt goed aangesloten door de pittenzak. Kersenpitten worden vaak gebruikt vanwege de voordelige eigenschappen. Kersenpitten hebben een ideale eigenschap dat de hitte goed vastgehouden wordt. Die hebben een soort isolerende werking waardoor de pitten lang genoeg warm blijven en dat wil je natuurlijk. Pittenzakken kunnen dienen als een (zoals hierboven vernoemd) droge kruik of juist als verkoelingsmateriaal bij een blessure. 

Mooi en gezondMooi en gezond

 

 

Lange pittenzak: warm en koud gebruik

De zakken kunnen dus zowel verwarmd als verkoeld worden, door middel van de magnetron of de vriezer. Het werkt heel gemakkelijk. Vaak worden pittenzakken dus ook gebruikt als een soort huismiddel tegen veel voorkomende klachten zoals: 

 • buikpijn
 • menstruatiepijn
 • koude voeten
 • rugpijn
 • blessures 
 • gewrichtspijn

De hittepit of pittenzak is dus heel prettig tegen pijnklachten. Maar de pittenzak hoeft niet alleen gebruikt te worden bij klachten. De hittepitten zijn ook goed voor ontspanning. Als de koude avonden zijn gekomen, dan is het mogelijk om de hittepit te gebruiken als verwarmingsmateriaal om de warmte in bed of onder een deken op de bank wat aangenamer te maken. In de zomer geldt uiteraard het tegenovergestelde en gebruik je de pittenzak ter verkoeling. Een Pittenzak is een goed alternatief voor een traditionele kruik. Daarnaast is een pittenzak ook wat veiliger dan een kruik, vooral voor de jonge kinderen. Dat komt doordat er bij een pittenzak geen vocht kan lekken.

Groot pittenkussen

Verschillende soorten pittenzakken

Buiten de functionaliteiten van een pittenzak, zijn er ook tal aan verschillende soorten pittenzakken. De pittenzakken kunnen op veel plekken gekocht worden, soms online of in verschillende winkel. Ze zijn overal te vinden en absoluut niet te missen. Het voordeel aan pittenzakken online kopen is wel dat het aanbod vaak ruim is. Zo kan er specifiek gekeken worden naar de wens waarvoor je het gebruikt. Er zijn vele soorten uitvoeringen, je kan het zo leuk maken als je wilt. Zo zijn er pittenkussens in vierkante, langwerpige of ronde formaat te krijgen. 

Er zijn tevens wat grotere en kleinere gewichten van een pittenzak. Hier zijn een aantal voorbeelden van verschillende pittenzakken:

 • Met aantal kamers: dit zorgt ervoor dat de pittenzak goed verdeeld is.
 • In de vorm van dieren: dit is vooral gericht op jongere kinderen. 
 • In allerlei verschillende kleuren: je kan het zo gek maken als je wilt. Zo heb je ze in het rood, groen, of een bepaalde print. Vaak ook leuk om te matchen bij het interieur.
 • De vorm van een sjaal: ideaal als je nekklachten hebt. Dan kan een lange pittenzak goed van toepassing zijn. Die kan dan goed aansluiten op de nek.
 • Specifieke kruiden of geuren: bij het verwarmen komen de geuren naar boven. Voor sommige dus echt een must. 

Zodoende kan je zelf makkelijk een keuze maken welke lange pittenzak het beste past bij de klachten die je hebt. Een lange pittenzak zou dus specifiek goed kunnen helpen bij de nek/schoudergebied. Maar eigenlijk vanwege de pitten die erin zit, kan elk soort voor verschillende gebieden gebruikt worden. Voor ieder ander persoon een ideale pittenzak!

Mooi en gezondMooi en gezond

 

 

Pittenzak extra lang gebruik

Wist je dat er ook een pittenzak die extra lang is bestaat? Die is lang van uitvoering maar blijft ook lekker lang warm! Het voordeel is bovendien dat je de hoes om de pittenzakken vervangt of wast wanneer dat nodig is. Hierdoor geniet je jarenlang van je fijne pittenzak. Als de hittepit een keer vies wordt, dan haal je simpelweg de hoes eraf en was je deze in de wasmachine. Als die toe is aan vervanging is dat ook mogelijk. Op pittenzakje.nl bestel je snel en gemakkelijk een nieuw exemplaar. Alleen een nieuwe hoes kopen is ook soms mogelijk. Er is ook vaak nog de keuze of je de hoes van katoen of stof wilt. Het wordt wel afgeraden om de zak waar de pitten in te zitten te wassen. Dit kan namelijk de pitten beschadigen.

Voordelen van hittepitten

Een lange pittenzak brengt veel voordelen met zich mee. Het zou goed kunnen dat je bij enkele van de voordelen nog helemaal niet stil hebt gestaan. Daarom zetten we er een aantal op een rij. 

De lange pittenzak is een duurzamere optie dan een kruik, die tevens gevuld is met water. De kruik zal elke keer weer gevuld moeten worden met kokend water. Als dat vaak moet gebeuren zal dat leiden tot waterverspilling (en dus een hogere waterrekening). 

Daarnaast is het niet mogelijk om de temperatuur bij te houden van een kruik. Deze worden daarom ook erg heet en dan duurt het vaak even totdat het water afgekoeld is tot een aangename temperatuur. Het gebruik van een kruik is tevens ook wat gevaarlijker, daar kan het net fout gaan en kunnen er lelijke brandwonden ontstaan. Daarentegen is een pittenzak goed op temperatuur te stellen en is het bijna niet mogelijk om jezelf te verbranden.

Ook kunnen meerdere mensen gebruik maken van een lange pittenzak. Een goede investering dus, aangezien het hele gezin er baat bij heeft. Vaak wordt dit ook als hulpmiddel ingezet om darmkrampen van kinderen te verminderen. Daarvoor kun je de speciale pittenzak voor een baby aanschaffen. Dat model is iets kleiner.  

Een hittepit kan ook goed dienen als vervanging voor een verwarming. Het gaat snel en gemakkelijk en bovendien is het erg fijn voor de gasrekening. Het kost nauwelijks energie om de hittepit op te warmen en zo heb je altijd een warmtebron dicht bij je. Een verwarming opstarten duurt vaak wel even, met een pittenzak is er snel een warmtebron gecreëerd. Erg efficiënt product dus.

Lange pittenzak kopen

Benieuwd welke pittenzak past bij jouw wensen? De lange pittenzak is ideaal, maar er zijn nog veel meer opties. Bekijk het assortiment op pittenzakje.nl en laat je verrassen!

Meer BLOGS
pittenzak XL

Pittenzak XL

De voordelen van een pittenzak XL Een pittenzak XL heeft verschillende voordelen. Daar kun je als welwillende consument dankbaar gebruik van maken door het product

Lees verder »