kruik of pittenzak

Kruik of pittenzak?

Wat kies jij? Een kruik of een pittenzak?

Denk je erover om een kruik of een pittenzak te kopen, maar weet je nog niet welke optie jouw voorkeur heeft? In deze blog staan de verschillen en overeenkomsten tussen kruiken en pittenzakken centraal. Als je de voor-en nadelen van allebei de producten op een rijtje kunt zetten, zul je ongetwijfeld een verstandig besluit kunnen maken welke van de twee het beste bij je past. Uiteindelijk kun alleen jijzelf de keuze maken. Je weet alleen zelf wat je belangrijk vindt. Desalniettemin kan het helpen om te weten te komen wat de verschillen en overeenkomsten zijn. Vervolgens kun je zelf je eigen conclusie trekken. Lees verder voor meer informatie over kruiken, pittenzakken en alles wat er ook maar een beetje verwantschap mee heeft!

Een korte geschiedenisles

Men zegt dat pittenzakken al in de middeleeuwen werden gebruikt. Middeleeuwers vulden zakken met kersenpitten om zichzelf mee te verwarmen. Anno 2022 hebben deze pittenzakken veel namen gekregen. De een noemt het een hittepit en de ander een pittenkussen. Je kunt jezelf heerlijk opwarmen met een pittenzak (of hoe je het ook noemt .. ) op een buitengewoon comfortabele manier. Je verwarmt pittenzakken eenvoudigweg in de magnetron. Binnen enkele minuten is de pittenzak gebruiksklaar. Wat dat betreft werkt een pittenzak bijzonder eenvoudig.

Hoe werkt een kruik?

Een waterkruik werkt misschien nog wel makkelijker, want je hoeft de kruik alleen maar met (heet) water te vullen. Je kunt je lichaam gezond houden door zo nu en dan een waterkruik te gebruiken. In de winters van Nederland kan het gemeen koud worden. Als de ijskristallen op de ramen staan en de gure wind je om de oren slaat, kan het erg prettig zijn om een waterkruik op je buik te leggen. Als je onder een dekentje wegkruipt met een waterkruik, waan je je alsnog in de zomer terwijl je de laatste aflevering van een serie kijkt. Je kunt ook je rug opwarmen met een waterkruik. Zodoende zijn de toepassingen van een waterkruik opvallend divers.

Ontspannen

Met zowel een waterkruik als een pittenzak kun je je spieren laten ontspannen. Pijn verlichten behoort tot de mogelijkheden van zowel de waterkruik als pittenzak. Er zijn dan ook veel overeenkomsten tussen de twee productgroepen. Als je last hebt van buikpijn, kan zowel een waterkruik als een pittenzak behulpzaam zijn. Hetzelfde geldt voor rug-en nekklachten. Of wat dacht je van stijve gewrichten? Je kunt stress verminderen met waterkruiken en pittenzakken. Als je spieren ontspannen, is dat ook goed voor je geest. Het effect van waterkruiken en pittenzakken op je lichaam en geest is wonderbaarlijk. Gun jezelf deze speciale behandeling door vandaag nog een waterkruik of pittenzak aan te schaffen.

Een kruik of een pittenzak kopen

Als je overweegt om een kruik of een pittenzak te kopen, kunnen de volgende overwegingen een rol spelen. Ben je van plan om het product te laten gebruiken door kinderen? Ook baby’s kunnen baat hebben bij een kruik of pittenzak. Soms blijven ze maar door huilen omdat ze niet kunnen slapen. Een warmtebron kan helpen om de baby te kalmeren. Het risico van een kruik is dat de boel gaat lekken. Het hete water kan erg pijnlijk zijn voor een kind. Als je zeker van je zaak wilt zijn, kun je beter voor een pittenzak kiezen als je het product wilt laten gebruiken door een kind. Voor je het weet zal het kind rustig worden en heerlijk slapen.

Mooi en gezondMooi en gezond

Het onttrekken van warmte

Pittenzakken werken anders dan waterkruiken. Kruiken onttrekken namelijk warmte aan het lichaam. Dat zorgt ervoor dat een kruik minder lang warm blijft als een pittenzak. Dat is een voordeel van een pittenzak ten opzichte van een waterkruik; pittenzakken onttrekken geen warmte aan het lichaam. Daar staat tegenover dat een kruik makkelijker te gebruiken is. Het enige wat je moet doen is de kruik vullen met kokend water. Een pittenzak moet je opwarmen in de magnetron. Zodoende hebben allebei de producten andere voor-en nadelen. Weet jij al welke optie jouw voorkeur heeft? De keuze tussen een kruik of pittenzak maken is zo makkelijk nog niet.

Het materiaal van een waterkruik

De meeste waterkruiken zijn gemaakt van rubber. De kruiken zijn hol vanbinnen. Dit is waar het hete water terecht komt. Met een dop sluit je de ruimte af. Qua isolatie is een waterkruik onovertroffen, maar ook de isolerende werking van een pittenzak is uitstekend te noemen. Op dat gebied scoren zowel kruiken als pittenzakken fenomenaal. Het vullen van kruiken is zo gedaan. Kinderen kunnen dat over het algemeen prima zelf doen. Je kunt erg grote kruiken kopen. Dat zorgt ervoor dat je grote delen van je lichaam kunt verwarmen. Dat is een groot voordeel van waterkruiken met een groot formaat. Bovendien houden deze modellen voor een langere tijd de warmte vast.

De geschiedenis van de kruik

De kruik wordt, net als de pittenzak, al honderden jaren gebruikt. Al in de middeleeuwen gebruikten mensen waterkruiken in bed. Dit was een snelle en makkelijke manier om bedden te verwarmen. Tegenwoordig worden waterkruiken volop gebruikt in ziekenhuizen. Het is daarbij belangrijk om een hoes om de kruik te doen, want sommige materialen waarvan kruiken zijn gemaakt, geleiden bovengemiddeld goed. Het gevolg? De patiënten die je als dokter beter dient te maken, gaan met nieuwe brandwonden naar huis. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt als dokter.

Kruik of pittenzak

Weet je al voor welke optie je gaat kiezen? Een kruik of pittenzak? Zoals gezegd, hebben beide productgroepen voor-en nadelen. Hier staan ze op een rijtje:

De voordelen van een kruik:
▪ makkelijk te gebruiken;
▪ verhelpt lichamelijke klachten
▪ diverse toepassingen;
▪ mogelijk om grote delen van je lichaam te verwarmen.

De nadelen van een kruik:
▪ onttrekt warmte aan je lichaam;
▪ kinderen kunnen zich eventueel branden aan lekkend water.

De voordelen van een pittenzak:
▪ verhelpt lichamelijke klachten;
▪ vermindert stress;
▪ onttrekt geen warmte aan je lichaam;
▪ blijft lang warm.

De nadelen van een pittenzak:
▪ je moet de pittenzak opwarmen in de magnetron;
▪ moeilijker te gebruiken dan een kruik.

Kies je voor een kruik of een pittenzak? Uiteindelijk kun je de keuze alleen zelf maken!

Mooi en gezondMooi en gezond
Meer BLOGS
pittenzak XL

Pittenzak XL

De voordelen van een pittenzak XL Een pittenzak XL heeft verschillende voordelen. Daar kun je als welwillende consument dankbaar gebruik van maken door het product

Lees verder »