kipkep woller

Kipkep woller warmtekussen

Kipkep woller warmtekussen: alles dat je moet weten

De Kipkep woller is hét middel tegen darmkrampjes bij baby’s. Het zachte kussen is gevuld met lijnzaad en gemakkelijk op te warmen in de magnetron. Het verlicht pijn en werkt ontspannend voor je kind. De Kipkep woller is bovendien ook te gebruiken in plaats van een warmwaterkruik. Ben je benieuwd of dit praktische product iets voor jou is? Dat ontdek je hier. 

Over het Kipkep warmtekussen

Kipkep is een bekend merk dat bekend staat om allerlei handige producten voor jonge ouders en hun kinderen. Het merk is opgericht door twee jonge moeders die maar al te goed weten hoe lastig darmkrampjes bij je kindje zijn. Het is pijnlijk voor je baby en daardoor moeilijk te verdragen door jou. Daarom ontwikkelden de twee de Kipkep woller: een handig en duurzaam warmtekussen dat krampjes kan verlichten. 

Kipkep is opgericht in 2010 door Janneke en Saskia. Het doel is om andere ouders te helpen met prettige producten die zijn gebaseerd op eigen ervaringen en waar jonge ouders behoefte aan hebben. Zo maakt Kipkep het leven van baby’s en peuters nóg mooier, en zo dat van hun ouders. 

De Kipkep woller is een bekend product, maar het bedrijf produceert ook andere producten. Denk bijvoorbeeld aan sokjes, speeltjes voor in bad, hulpmiddelen voor borstvoeding en wantjes.

 

GezondheidGezondheid

 

Hoe werkt een Kipkep pittenzak?

Het Kipkep warmtekussen is eigenlijk een Kipkep pittenzak. De pittenzak ken je misschien nog wel als alternatief op de waterkruik. Een pittenzak is een stoffen zakje gevuld met een korrelig materiaal dat gemakkelijk te verwarmen is in de magnetron. Soms wordt er gekozen voor kersenpitten, maar er zijn ook versies met rijst of een graansoort. Voor de Kipkep pittenzak is gekozen voor lijnzaad omdat dit een duurzaam en veilig materiaal is. 

Je kunt het Kipkep warmtekussen gemakkelijk verwarmen door het even in de magnetron te leggen. Opwarmen door middel van een oven of zelfs op de verwarming is ook mogelijk, al is de eerste optie de snelste en meest voordelige. Zo weet je ook zeker dat je Kipkep woller lang meegaat. 

Darmkrampjes bij baby’s 

De Kipkep woller is in eerste instantie uitgevonden om darmkrampjes bij baby’s tegen te gaan of te verlichten. Krampjes zijn heel normaal voor baby’tjes, maar ook vervelend. Met name in de eerste weken kan een kind hier last van hebben. De piek van de krampjes is meestal rond de 6 tot 8 weken. Daarna zou het langzaam af moeten nemen. Uiterlijk bij vier maanden zijn de krampjes vaak volledig verdwenen.

Soms is het lastig om bij een kind te signaleren als het pijn heeft. Krampjes herkennen is daarom ook een uitdaging. Je herkent ze vaak als je baby onrustig wordt, met name direct na of een half uur na de voeding. Dat kan gepaard gaan met huilen en een rood aangelopen gezicht. Veel scheetjes en trappen met de benen horen er soms ook bij. Herken je deze signalen? Dan heeft je baby waarschijnlijk last van krampjes. 

Krampjes kunnen allerlei oorzaken hebben. Allereerst moet het maagdarmstelsel van het kindje nog ontwikkelen en dat kan gepaard gaan met pijn. Maar ook te gulzig drinken kan een oorzaak zijn van darmklachten. Teveel voeding is ook wel eens een probleem gebleken.Stap je over naar een andere voeding? Ook dan is het mogelijk dat je kindje hier last van gaat krijgen. Dat is geen reden om het niet te doen, maar wel iets om alert op te zijn.

Kipkep woller gebruiken

De Kipkep pittenzak is simpel in gebruik en daardoor zo vaak toe te passen als je wil en je baby nodig heeft. De meest handige manier om je Kipkep warmtekussen op te warmen is in de magnetron.

Je kunt de magnetron het beste op een gemiddeld wattage zetten, bijvoorbeeld 600 tot 800 watt. Plaats de Kipkep vervolgens voor een minuut in de magnetron. Voel dan even aan het zakje hoe warm deze is. Mag het warmtekussen nog wel iets warmer? Dan kun je de magnetron telkens met 30 seconden aanzetten tot de gewenste warmte is bereikt.

De Kipkep opwarmen in de oven is ook een optie. Verwarm de oven voor, maar doe dit op een lage hittestand. 120 graden is een goede optie. Dan kun je de Kipkep in het midden van een voorverwarmde oven plaatsen. Laat hem tenminste een kwartier goed warm worden. Het kan tot 20 minuten duren voor de Kipkep helemaal verwarmd is.  

Let op: bij sommige hittepitten is het aan te raden deze nat te maken voor je ze opwarmt. Bij de Kipkep woller is dat niet nodig. Sterker nog: je kunt er beter voor zorgen dat deze niet nat wordt. Het warmtekussen zelf is ook niet wasbaar. Dat geldt wel voor de hoes. 

Nieuwe hoes voor je Kipkep warmtekussen

Kinderen maken nu eenmaal soms een rommel. Het kan dus heel goed dat je baby bijvoorbeeld moet spugen en net over de Kipkep pittenzak heen spuugt. Geen nood, want elke Kipkep zit in een prachtige hoes die je gemakkelijk kunt verwijderen. De hoes mag in de wasmachine en is opnieuw te gebruiken.

Is de Kipkep toe aan een nieuwe hoes, omdat deze vies of oud is geworden? Of misschien kies je liever een ander materiaal? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een leuker hoesje wil kiezen waar je kind ook blij van wordt. Dat is bij Kipkep geen probleem, want je kunt de hoesjes voor het warmtekussen los aanschaffen. Varieer wanneer je wil en gooi de andere hoes ondertussen in de was. Zo heb je altijd een frisse hoes bij de hand voor als er ongelukjes plaatsvinden. 

GezondheidGezondheid

 

Een Kipkep woller van pittenzakje.nl

De Kipkep woller is dus hét middel tegen darmkrampjes. Maar wist je dat je dit handige warmtekussen ook gewoon voor comfort kan gebruiken? Bijvoorbeeld als je denkt dat je kindje het koud heeft, of als hij of zij gewoon een fijn warm knuffeltje naast zich wil hebben. De woller is zelfs door de rest van het huishouden te gebruiken. Last van je nek of koude voeten? De Kipkep pittenzak is de ideale oplossing.

Op pittenzakje.nl vind je een uitgebreid assortiment van Kipkep producten. Ze zijn allen van hoogwaardige kwaliteit en snel in huis. Dus waar wacht je nog op? Bestel nu jouw Kipkep pittenzak en maak het leven van je kindje nóg aangenamer.

Meer BLOGS