kipkep opwarmen

Kipkep opwarmen

Kipkep opwarmen: de beste manier

Wanneer je kindje darmkrampjes heeft kun je je als ouder behoorlijk machteloos voelen. Je kindje kan niet goed slapen, is bang en heeft vaak veel pijn. Helaas is er niet super veel aan te doen. Wel kan Kipkep voor verlichting zorgen. De warmte van de Kipkep Woller zorgt er namelijk voor dat het kinderbuikje ontspant. Hierdoor wordt de pijn verlicht en kan je kindje weer goed kan slapen. Een Kipkep opwarmen is essentieel voor het beste resultaat. Hoe je de Kipkep opwarmt is daarnaast ook belangrijk om te weten. Hoe dat moet? Dat ontdek je door verder te lezen.

Wat is een Kipkep Woller?

Naast andere producten om zekerheid te bieden in onzekere tijden heeft het merk Kipkep ook de Woller ontwikkeld. De Woller is een warmtekussen gevuld met vlaszaad. Vlaszaad heeft dezelfde functie als de kersenpitten in de gebruikelijke pittenzakken. Vlaszaad is iets minder populair maar kan zelfs nog comfortabeler zijn, de textuur van het lijnzaad zorgt er namelijk voor dat de pittenzakken zachter aanvoelen. De Woller is voor zowel jong als oud een goede oplossing en warmtebron. Hij is daarnaast ook koud te gebruiken om pijn te verlichten. Daarnaast is de Kipkep gemakkelijk op te warmen in de magnetron.

Mooi en gezondMooi en gezond

Verschillend gebruik van de Kipkep pittenzak

 • De Kipkep pittenzak kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo kan die gebruikt worden:
 • Tijdens darmkrampjes;
  Tijdens de borstvoedingsperiode, bijvoorbeeld bij stuwing;
 • Tijdens het hebben van buikpijn;
 • Bij een harde buik;
 • Om pijn te verlichten.

De Kipkep is dus erg multifunctioneel, naast dat het een medische oplossing kan bieden is de Woller ook erg fijn om door te ontspannen. De warmte die de pittenzak afgeeft werkt namelijk erg rustgevend en ontspannend. Na het opwarmen van de Kipkep kan je de Woller plaatsen op het buikje van de baby, de warmte zorgt voor ontspanning en zo worden de darmkrampjes verminderd. Door de speciale vorm van de Woller zakt de vulling naar de zijkanten, hierdoor drukt die niet op het buikje van je baby. Ook voor oudere kinderen is de Woller ideaal, de Kipkep pittenzak helpt namelijk ook om buikpijn te verlichten.

Niet alleen voor je baby

Tijdens en na de zwangerschap biedt de Woller niet alleen verlichting voor de baby maar ook voor jou. Waar een normale kruik al snel te heet is kan de Woller zorgen voor verlichting op de buik, wat erg fijn is als je last hebt een harde buik. Ook helpt de warmte tijdens het geven van borstvoeding, warmte ontspant en vergemakkelijkt de borstvoeding. Naast de Kipkep warm maken en gebruiken kan je hem ook gebruiken als koud kompres. Dit kun je doen door het kussentje voor gebruik even in de koelkast of vriezer te leggen. Koud gebruik kan helpen bij stuwing tijdens het geven van borstvoeding.

Belangrijke punten bij het opwarmen van de Kipkep

De Kipkep opwarmen in de magnetron is erg gemakkelijk. Wel is het is belangrijk op een aantal zaken goed in de gaten te houden:

 • Warm de Kipkep altijd op zonder hoes;
 • Zorg dat de magnetron schoon is en eventuele roosters verwijderd zijn. Tijdens het warm maken van de Kipkep Woller mag de pittenzak namelijk niet in contact met metaal komen;
 • Laat de pittenzak niet onbeheerd achter tijdens het verwarmen;
 • Overschrijdt de aanbevolen opwarmingstijd niet en verwarm de Woller pas opnieuw als die is afgekoeld tot kamertemperatuur;
 • Laat de Kipkep Woller 1 minuut afkoelen na het opwarmen. De ideale temperatuur is handwarm, controleer de temperatuur voor gebruik met de binnenkant van je pols.

Over het merk Kipkep

Kipkep biedt zekerheid op onzekere momenten en de producten zijn gebaseerd op eigen ervaringen. Kipkep biedt praktische en gebruiksvriendelijke oplossingen in de vorm van producten. Het doel van Kipkep is om ook op onzekere momenten liefdevol verbonden te blijven met je kindje. Kipkep heeft een breed assortiment waaronder de Kipkep Woller, een speciale pittenzak die vooral voor baby’s erg praktisch is.

Hoe Kipkep verwarmen? Volg dit stappenplan

Om de Kipkep op de ideale temperatuur te krijgen is het belangrijk de gebruiksaanwijzing te volgen. Deze bevat de volgende stappen:

 1. Haal de pittenzak uit de hoes;
 2. Het is belangrijk het rooster uit de magnetron te verwijderen, zorg er ook voor dat de pittenzak op een schone ondergrond ligt. Leg tijdens het opwarmen van de Kipkep Woller de pittenzak nooit op een metalen plaat en zorg dat de pittenzak de zijkanten van de magnetron niet raakt. Wanneer de pittenzak niet past kun je hem dubbelvouwen, let er dan wel op dat de zaden gelijkmatig verdeeld zijn. Wanneer je magnetron niet beschikt over een draaiplaat is het aan te raden de pittenzak op een magnetronbestendige plaat te leggen en deze halverwege te draaien. Zo is de warmte gelijkmatig verdeeld. Ook helpt het tussendoor schudden van de zak om te zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de warmte;
 3. Verwarm de Kipkep Woller zonder hoes voor 30 seconden in een magnetron op 600 Watt. Herhaal eventueel met 10 seconden tot de gewenste temperatuur bereikt is, voor een baby is lauw warm genoeg. Verwarm de pittenzak nooit langer dan 60 seconden;
 4. Haal het de pittenzak voorzichtig uit de magnetron om brandwonden te voorkomen;
 5. Houdt er rekening mee dat het even duurt voordat de pittenzak volledig opgewarmd is, de magnetron werkt zo dan de warmte langzaam van de binnenkant naar de buitenkant verspreid. Het kan dus even duren voordat de gehele pittenzak warm aanvoelt;
 6. Stop de pittenzak terug in de hoes;
  Wacht 1 minuut en controleer de temperatuur van de Woller;
 7. Leg de Woller in de hoes op het bedekte buikje van je kindje. Gebruik de Woller bij kinderen altijd onder toezicht.
Mooi en gezondMooi en gezond

De Kipkep Woller gebruiken als koud kompres

Naast de Kipkep opwarmen kan je hem ook koelen en gebruiken als koud kompres. Hierbij volg je de volgende stappen:

 1. Koel de Woller met de hoes in een schoon diepvrieszakje in de koelkast of in de diepvries, wanneer je hem in de koelkast legt raden wij aan hem minimaal 30 minuten te laten koelen;
 2. Voorkom contact met voedsel en/of ijs, zorg er dus altijd voor dat je de Woller in een schoon zakje plaatst voordat je hem koelt.

Verschil met een normale pittenzak of kruik

De Woller is een heerlijk zacht kussentje gevuld met vlaszaad, dit is veiliger dan het gebruik van de kersenpitten die vaak voor pittenzakken gebruikt worden. Kersenpitten kunnen lokaal erg heet worden, dit is bij vlaszaad niet het geval. Zo is de Woller voor iedereen geschikt, zelf voor jouw baby! Ook is de Kipkep Woller een stuk veiliger dan een normale waterkruik, er is geen risico dat het water gaat lekken en de Woller is een stuk minder heet dan de normale pittenzak of kruik.

De vorm van de Woller zorgt ervoor dat het gewicht goed verdeeld wordt, zo drukt het kussentje niet op de buik en is die erg geschikt tegen darmkrampjes bij kinderen. Daarnaast is die een ook stuk kleiner dan de gebruikelijke kruik wat hem perfect voor kleintjes maakt. Ook zijn er verschillende hoezen voor de Woller beschikbaar, zo kan je afwisselen en heb je een pittenzak die ook nog eens erg stijlvol is.

Een Kipkep Woller kopen bij Pittenzakje.nl

De Kipkep Woller is onderdeel van onze collectie! Koop de bijzondere pittenzak voor jouw baby en/of voor jezelf! Zo kunnen jij en je baby meer ontspannen en worden nare klachten verminderd. De Kipkep Woller is een echte aanrader voor tijdens en na de zwangerschap!

Meer BLOGS
pittenzak XL

Pittenzak XL

De voordelen van een pittenzak XL Een pittenzak XL heeft verschillende voordelen. Daar kun je als welwillende consument dankbaar gebruik van maken door het product

Lees verder »