hittepit opwarmen

Hittepit opwarmen

Wat komt er kijken bij een hittepit opwarmen?

Er komt meer kijken bij een hittepit opwarmen dan je op het eerste gezicht zou denken. Steeds meer mensen in Nederland kopen een hittepit. Dat is ook niet gek, want een hittepit is een warmtebron die het mogelijk maakt om heerlijk te ontspannen. Het is alsof je de spieren van je lichaam een warm bad geeft. Een hittepit kan hoofdpijn verhelpen, buikpijn verminderen en zelfs de pijn in je rug verlichten. Maar voordat dit wondermiddel werkt, dient de hittepit opgewarmd te worden. Lees verder om erachter te komen wat er komt kijken bij een hittepit opwarmen.

Een hittepit opwarmen in de magnetron

Bij voorkeur warm je een hittepit op in de magnetron. Wat is het vermogen van jouw magnetron? Dat bepaald in hoge mate hoe lang je de hittepit in de magnetron moet verwarmen. Je doet er goed aan te kijken of er voorschriften inbegrepen zijn bij het product dat je gekocht hebt. Als je magnetron ingesteld staat op 600 watt, is enkele minuten opwarmtijd doorgaans genoeg. Hoeveel minuten precies vereist zijn om de hittepit gebruiksklaar te maken, hangt af van de grootte van het kussen. Uiteraard moet je een groot kussen langer opwarmen dan een klein kussen. Als je een XL kussen hebt gekocht, moet je denken aan zo’n drie minuten opwarmtijd.

Een stappenplan

Verwijder je de hoes van de hittepit alvorens je het product in de magnetron plaatst? Je doet er goed aan de hittepit vochtig te maken. Je kunt er ook voor kiezen een beker water in de magnetron te plaatsen. Voorzichtigheid is geboden bij het gebruiken van een magnetron. Dat geldt ook als je een hittepit opwarmt in een magnetron. Als je een rooster van metaal hebt, dien je de hittepit op een bord in de magnetron te plaatsen. Het is dan belangrijk dat het bord bestendig is tegen de magnetron. Dat geldt helaas niet voor alle borden. Heeft jouw magnetron wel of geen draaischijf? Zijn er nog etensresten? Dat zijn allemaal relevante vragen als je een hittepit gaat opwarmen in een magnetron. Met deze tips in je achterhoofd moet het ongetwijfeld lukken om de hittepit op te warmen.

GezondheidGezondheid

Kom de winter door met een hittepit

Je zult de winter zonder enige moeite doorkomen als je een hittepit hebt. Ook kinderen worden doorgaans ontzettend blij van deze producten. De warmte die wordt afgegeven door een hittepit, wordt over het algemeen als bijzonder comfortabel ervaren. Je kunt het product gebruiken als je op de bank televisie kijkt, maar ook in bed als je gaat slapen. Er zijn meerdere toepassingen denkbaar. Zowel kinderen als volwassenen slapen sneller in als ze een hittepit tussen hun armen geklemd hebben. Je kunt de hittepit ook bij je voeten leggen. Dan heb je nooit meer last van koude voeten in de winter.

De hoes van de hittepit

Je kunt kiezen uit verschillende hoezen als je een hittepit gaat kopen. Het is leuk dat je een hittepit kunt personaliseren, maar het brengt ook een nadeel met zich mee. Voordat je de hittepit in de magnetron verwarmt, dien je de kussensloop te verwijderen. Dat geldt echter niet voor alle hoezen. Kijk je of dit geld voor de fabrikant die de hoes van jouw hittepit heeft gemaakt? Dan weet je zeker dat je de hittepit op een zorgvuldige en goed voorbereide manier opwarmt in de magnetron. Zo voorkom je toekomstige problemen, want zowel de magnetron als de hittepit kunnen kapot gaan als je het verkeerd aanvliegt.

Blijf bij de magnetron in de buurt

Het is verstandig om bij de magnetron in de buurt te blijven als je de hittepit opwarmt. Neem geen onnodig risico. Als je voorzichtig te werk wilt gaan, kun je ervoor kiezen de hittepit allereerst een minuut lang op te warmen op 600 watt. Dan weet je zeker dat de hittepit niet in brand vliegt. Bovendien gaat de hittepit dan ook langer mee. Als de minuut is verstreken, voel je of het nodig is om de hittepit nog langer te verwarmen. Soms is het nodig het kussen nog een minuut te verwarmen.

Wat als de hittepit beschadigd is?

Als de hittepit beschadigd is, doe je er goed aan het product weg te gooien. Een beschadigde hittepit opwarmen gaat namelijk gepaard met een enorm risico. Voor je het weet vliegt de hittepit in de fik. Dat kun je voorkomen door het kussen, hoe jammer het ook is, weg te gooien. Gelukkig is het kopen van een nieuwe hittepit makkelijker dan ooit. Met een druk op de knop mag je jezelf de trotse eigenaar van een nieuwe hittepit noemen.

Voorzichtigheid is geboden

Een hittepit is en blijft een warmtebron. Voorzichtigheid is dan ook geboden. Veel mensen verwarmen het bed van een baby met een hittepit. Het is echter onverstandig om de hittepit bij de baby in bed te leggen als jouw kleintje gaat slapen. Ook hier geldt dat je geen onnodig risico moet nemen. Als je deze richtlijnen nauwlettend opvolgt, kan er eigenlijk niets mis gaan. Dan hoef je je nergens zorgen over te maken als je een hittepit hebt gekocht. Al vele eeuwen lang worden deze kussens op een veilige en verantwoorde manier gebruikt. Dat doe jij toch ook?

Hier moet je op letten als je het kussen opwarmt

Als je het kussen opwarmt in de magnetron, moet je dus op de volgende punten letten:

▪ verwijder (indien nodig) de hoes;
▪ controleer het vermogen van jouw magnetron;
▪ houd rekening met de grootte van de hittepit;
▪ blijf bij de magnetron in de buurt;
▪ verwarm de hittepit allereerst een minuut;
▪ indien nodig, verwarm je de hittepit nog een minuut.

Met deze tips in je achterhoofd moet het lukken om een hittepit op te warmen. Je hoeft je dan nergens zorgen over te maken. Een hittepit opwarmen kan op een veilige en verantwoorde manier met deze tips en voorschriften. Ben je op zoek naar een andere pittenzak of pittenkussen? Bekijk dan onze gehele website.

Meer BLOGS
pittenzak XL

Pittenzak XL

De voordelen van een pittenzak XL Een pittenzak XL heeft verschillende voordelen. Daar kun je als welwillende consument dankbaar gebruik van maken door het product

Lees verder »